Sen hösten 2011 bor även vaktlar här. Vakteln är den minsta av alla hönsfåglar och den finns i en mängd olika varianter.
Vaktelägg är inte bara en delikatess. I tusental år har vaktelägg använts pga sina egenskaper att lindra allergiska sjukdommar. Vaktelägg innehåller inget kolesterol och har en hög koncentration av vitaminer och mineraler. Jämtför hönsägg inehåller vaktelägg 6 gånger mer vitamin B1, 15 gånger mer vitamin B2. Det innehåller också järn och andra mikroelement.
Näringsvärdet per 100g vaktelägg är 678 kilo kalorier, 11,6% protein, 14% fett, 0,5% kolhydrater, 0,9% mineraler. Forskning har fastställt vaktelägg innehålla följande: protein, vitaminer (A, B-komplex E), järn, kalium, fosfor (anti allergiska faktorer).
Vaktelägg innehåller Leucin, Isoleucin, Lysin, Methionin, Phenylalanin, Threronin, Tryptophan, Valin, Histidin, Arginin, Lezithin, Cholin, Inositol. Vitamin A, B, B2, B3, B5, B6, B12, D, E, H, K, Thiamin, Riboflavin, Niacin, Pantothensyra, Pyridoxin, Folsyra, Cobalamin, Biotin, Zink, Järn, Molzbdän, Krom, Jod, Selen och Koppar.
Vaktelägg förbättrar intellingenskvoten, föryngrar kroppen, bekämpar stress, värk hjärta, fetma eller högt blodtryck, lever-och njursjukdomar och olika former av allergier. Det hjälper mot magproblem, att behandla tuberkolos, astma och diabetes, stärker immunförsvaret och reglerar nervsystemet. De förbättrar också vår hudfärg, stärker vårt hår, och ökar vår livskvalitet. Detta är några av de fördelar som vaktelägg ger. Vaktelägg är motståndskraftiga mot infektioner pga deras ökade innehåll av lysozym som dödar skadliga bakterier.
Dagsdosen för att få ut allra bäst resultat av äggen är 3-5 st,varje morgon. (2 st. för barn). För maximal effekt ska de helst intas råa efter att ha tvättats med varmt vatten eller blandas med juice. Då finns ingen risk för salmonellosis för kroppstemperatur av vaktlar är högre än höns. Efter dagligt intag i ca. 3-4 månader kan du se en förbättring av hela din hälsa.

